Meld u zich aan voor het LSP

Meld u zich aan voor het LSP

Landelijk Schakelpunt (LSP)

Van alle patiënten in onze huisartsenpraktijk houden wij een dossier bij in ons computersysteem. In uw huisartsdossier staat welke gezondheidsklachten u heeft en hoe wij u behandelen. In sommige situaties kan het belangrijk zijn dat andere zorgverleners deze informatie kunnen bekijken. Bijvoorbeeld als u ’s avonds of in het weekend bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost komt. Met uw belangrijkste medische gegevens bij de hand kan de waarnemend huisarts u de best mogelijke zorg bieden.

 

Alleen met uw toestemming

Daarom vinden wij het belangrijk dat wij uw belangrijkste medische gegevens elektronisch kunnen delen met andere zorgverleners in uw regio. Maar dat kan niet zonder uw toestemming. Met uw toestemming kunnen wij een samenvatting van uw huisartsdossier beschikbaar stellen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Via dit netwerk kan de waarnemer deze medische gegevens raadplegen in ons systeem. In spoedsituaties kan dat zelfs van levensbelang zijn. Zonder uw toestemming is dit niet mogelijk.

 

Hoe geeft u toestemming?

U kunt uw toestemming regelen via internet op https://www.volgjezorg.nl/toestemming of het toestemmingsformulier invullen en inleveren bij balie. Ook kunt u uw toestemming mondeling doorgeven aan de huisarts of assistente. Wilt u meer weten over het delen van medische gegevens via het LSP? Kijk dan op www.vzvz.nl.Call Now Button
Translate »